14 Kasım 2009 Cumartesi

ELMALI SÜTLÜ İRMİK TATLISI


MALZEMELER:
1 litre (5 su bardağı) süt
1 su bardağı şeker
1su bardağı+1yemek kaşığı irmik
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet vanilya
1 paket toz kremşanti
4-5 adet elma
1/2 paket kakaolu büsküvi
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Elmalar kuşbaşı doğranır , 3 kaşık şeker ile elmalar suyunu çekene kadar pişirilir, tarçın ilave edilip soğumaya bırakılır.
1 litre süt, irmik ve şeker ile birlikte devamlı karıştırlarak pişirilir içine bir limon kabuğunu rendenin ince tarafından rendeleyip ilave edilir 1 paket vanilya eklenir, soğumaya bırakılır .Soğuyan tatlıya 1 paket krem şanti eklenir birlikte 3-4 dakika mikserle çırpılır.
Pişirdiğimiz elmalar borcama dökülür, borcama eşit şekilde yayılır , üzerine kakaolu büsküviler dizilir , büsküvilerin üzerine pişirdiğimiz sütlü tatlı dökülür , bol hindistan cevizi serpilir . İstenirse resimdeki gibi damla çikolata ,nane yaprakları ve gıda boyası ile süslenip bir gece buz dolabında dinlendirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok: