21 Haziran 2009 Pazar

KITIR EKMEKLİ,YOĞURTLU KEBAP


Bu yemeği bugün eşim uydurdu ve yaptı,bir adı vardır belki...

MALZEMELER:
250 gr kuşbaşı et(kuzu olsa daha iyi olur,ben dana kullandım)
1 orta boy soğan
3*4 diş sarımsak
2 domates
1 yeşil biber
3 orta boy patates
1 kase yoğurt
ramazan pidesi(ben ekmek kullandım)
YAPILIŞI:
eti minik minik doğrayıp tavaya atıyoruz,sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz,
etler yumuşadıktan sonra yağı,soğanı(yarım ay şeklinde kesilecek),sarımsağı,biberi ve domatesi ekliyoruz,bu şekilde 15 dk daha pişiyor,
diğer taraftan küp küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz,aynı tavada yağı aldıktan sonra dibinde kalan yağ ile küp küp doğradığımız ekmekleri kızartıyoruz.
tabaklara önce kızarmış ekmek sonra sarımsaklı yoğurt sonra patatesler ve en son etimizi koyup,servis yapıyoruz

Hiç yorum yok: