skip to main |
skip to sidebar
Muhallebili Kadayıf
Tarifi sürekli takip ettiğim ve tariflerini çok beğendiğim yeşilkivi'den aldim,gerçekten tahminimden güzel bir lezzet oldu...
MALZEMELER:
350 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
Kreması İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 kg süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 gr)
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Tel kadayıfı ince ince kıyın, fındık, yağ ve şekerle beraber kısık ateşte kızarana kadar kavurun.(biraz vakit alıyor bu kısım)
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın, muhallebi gibi pişirin.
Ocaktan alınca krema ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpın.
Kavrulan kadayıfın yarısını orta boy bir tepsiye dökün, düzgünce yayın.
Üzerine ılıyan kremayı boşaltın, kalan kadayıfı serpin. Hafif üzerine bastırın.
Dolapta soğutup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder