16 Kasım 2009 Pazartesi

HAVUÇLU ELMALI KEK


MALZEMELER:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 su bardağı havuç rendesi
1 elma
2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri 5-6 dk çırpıyoruz,köpük köpük olduktan sonrayağı,unu,kabartma tozu-tuz ve vanilyayı ekliyoruz çok az daha çırptıktan sonra havuç rendesini,minik küp küp doğradığımız elmayı ve cevizleri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.170 derece önceden ısıtılmış fırında 60 dk pişiriyoruz

Hiç yorum yok: