21 Kasım 2009 Cumartesi

ISPANAKLI AÇMA BÖREK




MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım paket kabartma tozutuzu
İÇ HARCI İÇİN:3-4 bağ ıspanak+peynir+kuru soğan
YAPILIŞI:Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına kadar yoğuruyoruz.iç harcı için ıspanakları temizleyip yıkayıp,mıncık mıncık sıkıp bir kaba alıyoruz,içine soğan,peynir ve salataya gezdirir gibi yağ gezdiriyoruz.hamuru yumurtadan birazcık büyük bezeler yapıp,açıyoruz,arasına harçdan her tarafına döküp,açtığımız yufkayı bir tarafından tutup rulo yapıyoruz,tepsiye döşüyoruz bu şekilde.üzerine yumurtanın sarısını sürüp,200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: