14 Kasım 2009 Cumartesi

ISPANAKLI FIRINDA MAKARNA


Malzemeler

* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 kg. ıspanak
* Karabiber
* 1 paket kalın makarna

YAPILISI:

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Bir tavada soğanı tereyağıyla iki dakika kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Beşamel sos için unu tereyağında 1 dakika kavurun. İçine soğuk sütü karıştırarak katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Beşamel sosu makarnayla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına soslu makarnanın yarısını koyun, üzerine ıspanaklı harcı koyup yayın, üzerine kalan makarnayı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: