16 Kasım 2009 Pazartesi

KREM KARAMEL


MALZEMELER:
1 kg süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
9 yemek kaşığı toz şeker
1 vanilya
karameli için bir kepçe toz şeker
YAPILIŞI:
sütü tencerenize koyup yumurta, nişasta, un , şeker ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Mütemadiyen karıştırarak muhallebi gibi koulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi krem karamel kaplarınıza boşaltın. 1 kepçe şekeri küçük bir tavada ocak üstünde eritin. Eriyip kızınca kaptaki kremlerin üstüne birer kaşık dökün. Ilınınca buzdolabında soğutun. Servis yaparken kabı tabağa ters çevirin
NOT = karameli muhallebinin üstüne dökünce donup kristalleşirse korkmayın dolapda biraz bekleyince erir afiyet olsun

Hiç yorum yok: