15 Kasım 2009 Pazar

PATATES KEKİ


Orjinal tarifin yarı ölçüleri ile yaptım,diktörtgen borcam kullandım.4-5 kişilik çıkıyor

MALZEMELER:
2 yumurta
3 ortaboy patates
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 küçük kuru soğan
yarım paket kabartma tozu
1/2 su bardağı un
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
yarım su bardağı beyaz peynir
tuz, isteğe göre nane,pul biber ve karabiber
tarifin aslında yeşil ve siyah zeytin ile taze soğan ve maydonoz da vardı,maydonoz ve taze soğan evde olmadığından, eşim de zeytin sevmediğinden ben koymadım,arzuya göre siz koyabilirsiniz
YAPILIŞI:

Patatesleri soyup, tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Yumurtaları bir çay kaşığı kadar tuz ile çırpın. (tuz miktarını kullanacağınız peynir ve zeytinlerin tuzuna göre ayarlayın) Sıvıyağ, yoğurt, un ve kabartma tozu ekleyip biraz daha çırpın. Doğradığınız patatesleri, peynir, soğanı ekleyip, kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcakken servis edin

Hiç yorum yok: