MALZEMELER:
• 3 tane yufka
• 5 tane patates
• 4 kibrit kutusu beyaz peynir
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kara biber
• 2 tane yumurta+ 1 yumurta
• 1 kase yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
1. Patatesler tuz ilave edilerek haşlanır ve rendelenir.
2. Patateslere rendelenmiş beyaz peynir ve karabiber eklenir.
3. 2 yufka yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımı ile ıslatılarak üst üste dizilir.
4. 2. yufkanın üzerine hazırlanan patates yarısı yerleştirilir .
5. 3. yufka patatesin üzerine yerleştirilerek ıslatılır ve kalan patates üzerine yerleştirilir.
6. Rulo şeklinde sarılarak buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
7. Buzdolabından çıkarılan rulo 2 cm. kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
Üzerine 1 yumurta kırılarak sürülür.
8. 200 ° fırında 30-35 dakika pişirilir.
• 3 tane yufka
• 5 tane patates
• 4 kibrit kutusu beyaz peynir
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kara biber
• 2 tane yumurta+ 1 yumurta
• 1 kase yoğurt
• 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
1. Patatesler tuz ilave edilerek haşlanır ve rendelenir.
2. Patateslere rendelenmiş beyaz peynir ve karabiber eklenir.
3. 2 yufka yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımı ile ıslatılarak üst üste dizilir.
4. 2. yufkanın üzerine hazırlanan patates yarısı yerleştirilir .
5. 3. yufka patatesin üzerine yerleştirilerek ıslatılır ve kalan patates üzerine yerleştirilir.
6. Rulo şeklinde sarılarak buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
7. Buzdolabından çıkarılan rulo 2 cm. kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
Üzerine 1 yumurta kırılarak sürülür.
8. 200 ° fırında 30-35 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder