14 Aralık 2009 Pazartesi

DİDİKLEME BÖREK ve 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Bu tarifi de 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE ev sahipliği yapan sevgili arkadaşım http://nursen-yemek.blogspot.com/ ye yolluyorum...
MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yufka
1 paket kabartma tozu
3 orta boy patates
arzu edilirse peynir
tuz-pul biber
üzeri için galeta unu

YAPILIŞI:
Yumurta-yoğurt-süt ve sıvı yağı mikserle çırpıyoruz,ardından kabartma tozu,tuz,pul biberi
ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son didiklediğimiz yufkaları ekleyip kaşıkla iyice(bu noktada ben
ellerimi kullandım) karıştırıyoruz. yuvarlak borcama döküp üzerine 1-2 avuç galeta unu serpiyoruz ve 200 derecede 25-30 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

3 yorum:

fatma dedi ki...

blogunuz çok güzel ellerinize saglık herşey süper

paşakızı mutfakta dedi ki...

Bloguma uğrarmısın ödülün var:)Sevgiler..

Adsız dedi ki...

ÇOK ŞIK VE LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM,..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER..