14 Aralık 2009 Pazartesi

YUFKALI KADAYIF RULOLARI ve 51.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

51.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE ev sahipliği yapan arkadaşım http://japoncekirdegi.blogspot.com/ e gelsin...
MALZEMELER:
1 paket baklavalik yufka
300 gr kadayif
125 gr tereyag
1 su bardagi dovulmus ceviz(ben fındık kullandım)
Serbeti icin
2,5 su bardagi seker
3 su bardagi su
Limon

YAPILIŞI:
Tereyagi eritin, Yarisini kadayifin uzerine dokun. Kadayifi elinizle iyice karistirarak yagi yedirin. Cevizi de ilave edip iyice karistirin. 1 yufkayi serin, fircayla yaglayin. Uzerine ikinci yufkayi serin, tekrar yaglayin. Kisa kenarina denk gelecek sekilde, uzunlamasina bolca kadayif serin. Sıkı bir sekilde rulo yapin. Iki parmak kalinliginda parcalar kesin. Kesilmis kenari tepsiye gelecek sekilde 170 derecede pembelesinceye kadar pisirin. Ayri bir tencerede serbeti kaynatin. Kaynamaya baslayinca, 2-3 damla limon ilave edin. (Serbetin oldugunu anlamak icin tirnaginizin uzerine minik bir damla damlatin, dagilmiyorsa olmus demektir.) Kadayifin ve serbetin sogumasini bekleyin. Her ikisi de sogukken serbeti dokun. Arada bir kasikla serbeti tatlilarin uzerine gezdirin.
not:Normal yufka ile de olur ama ince yufka ile daha güzel sonuç alırsınız..

3 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

canım tarifin bence harika görünüyor.ellerine sağlık.gene bekleriz.sevgiler

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba arkadaşım..Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.

tub@ dedi ki...

Ellerine sağlık canım :D