15 Şubat 2010 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU ve 54. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği


Çok hafif ve bir o kadar leziz bir pasta oldu,mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Tarifi http://sefertasim.blogspot.com/ arkadaşımdan aldım ve 54. p.d.ç.s. etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım http://hayattanazicik.blogspot.com/ a gönderiyorum.
Sevgiler...


Malzemeler:
Pandispanya:
4 tane yumurta(oda sıcaklığında olması önemli)
1 su bardağı seker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
Kreması:
2,5 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı seker
1paket vanilya
Üzeri:
2 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Önce krema malzemelerini tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim ve bir kenara alıp soğumasını bekleyelim*Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpalım yaklaşık 7-8 dakika.*Un ve kabartma tozunu mümkünse eleyerek ilave edelim karşımımıza ama tahta kaşıkla kabarmış olan yumurtaları söndürmeden hafifçe karıştıralım*Büyük fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve üzerine hamurumuzu yayalım spatulayla.*170 derecede ısıtılmış bekleyen fırına verelim ve yaklaşık 10-15 dakika pişirelim*fırından çıkarınca dar tarafından hemen sıcak sıcak saralım kağıtla birlikte ve o şekilde biraz soğumasını bekleyelim*Ruloyu açalım ve boyuna 2 (ben bir dahaki sefere 3 e keseceğim), enine 5 parçaya bölelimYani toplam 10 parçamız oldu*Kağıttan ayırmak için bıçakla arasını sıyırabilirsiniz.*Her parçaya kremadan biraz sürelim ve ince muz dilimleri koyalım(kalın olmasın saramazsınız)*(Bu aşamada ben dilimler çok kalın olduğu için ortadan ikiye bölüm biraz incelttim)*Her bir parçayı önce süte sonra hindistan cevizine bulayarak servis kabımıza alalım ve buzdolabında asgari 3-4 saat dinlendirelim..

2 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok hoş olmuş ellerine sağlık,adıda süper,çok yakışmış.Denemek isterim.Sevgi ve saygılar.....

Hayattan Azıcık dedi ki...

Duyduğum ama hiç yemediğim bir tarifti en kısa sürede deneyeceğim sayende. 34 numara ile ekledim tarifini emeğine sağlık sevgiyle kal...