16 Kasım 2009 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA KARNIBAHAR


MALZEMELER:

Orta boy karnıbahar

500GR Kıyma

Soğan,Salça

2 Bardak Süt,2 kaşık un,2 Yemek kaşığı margarin

100gr kaşar

YAPILIŞI:
karnıbaharı haşlıyoruz fakat çok yumuşak olmayacak.
ufalayıp borcama koyuyoruz
üzerine tuz ve limon gezdiriyoruz
ayrı bir tavada kıymayı kavurup soğan ve salça ilave ediyoruz, 1-2 kaşık su ekliyoruz.
bu karışımı borcamdaki karnıbaharların üzerine yayıyoruz.
2 bardak süt, un ve margarinle beşamel sosu hazırlayıp kıymanın üstüne döküyoruz
bol kaşar rendeleyip fırına veriyoruz
üzeri kızarınca çıkarıyoruz

Hiç yorum yok: