16 Kasım 2009 Pazartesi

SOYA SOSLU KREMALI MANTARLI TAVUK


MALZEMELER:
3 adet tavuk göğsü
1 paket mantar
1 soğan
1 domates
1 çay bardağı soya sosu
1 küçük kutu krema
YAPILIŞI:
ilk olarak tavukları küp küp doğrayıp soya sosuyla karıştırıp 1 saat kadar bekletiyoruz... soya sosunda bekleyen tavukları az yağda suyunu çekene kadar kavuruyoruz,sonra bir borcama koyuyoruz.
aynı tavaya az yağ daha ilave edip soğan, mantar ve domatesleri koyup yine suyunu çekene kadar kavuruyoruz,bu karışımı da tavukların üzerine döküyoruz,en son üzerine kremayı döküp,200 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz
soya sosu çok tuzlu bir sos olduğu için tavuklara tuz ilave etmeyin...

Hiç yorum yok: