16 Kasım 2009 Pazartesi

TİRAMİSU

MALZEMELER:
1 Kakaolu pasta tabanı
Ara Kreması için;
3 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı
1 Paket Labne Peyniri
Islatmak için;
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Yemek Kaşığı Neskafe
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
YAPILIŞI:
Krema için;
Tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatın. Labne peynirini ekleyin, hızlıca karıştırarak, peynirin karışmasını ve kremanın ılınmasını sağlayın.
Tiramisu için;
Kekinizi ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız neskafenin yarısı ile birinci katı ıslatın. (Bu aşamada yumurta için kullanmadığınız bir yumurta fırçası ile sürmeniz çok iyi olur, böylelikle kekin her yerini eşit bir şekilde ıslatmış olursunuz.)
Kremanın yarısını dökün ve kekin ikinci yarısını kapatın. Kekin ikinci katınıda kalan neskafe ile ıslatın. Kalan kremayıda döküp, kaşıkla üzerinde daireler çizerek eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Bir çay süzgecine kakao koyun ve kremanın üzerine serpin.

Hiç yorum yok: