14 Kasım 2009 Cumartesi

EVDE MARSHMELLOW YAPIMI VE ETİ PUF PASTAM



PEKİ NEDİR MARSHMALLOW :EKŞİ SÖZLÜKTEN BULDUĞUM AÇIKLAMALARI PAYLAŞMAK İSTEDİM :)))efsaneler arasındaki halley'in bisküvilerinin arasında, diğer efsaneler olan eti puf'un ve çokomel'in ise içinde kullanılan yumuşak, bol şekerli, hamurumsu şey.bakallarda hep kasanın yanında olur bunlardan.bulut gibi yumuşak ağıza atınca saniyede eriyen şekerlemerdir.lokum gibi bir şey hatta , ama daha hafifi.sigara gibi(benzetmeye gel) başlayınca devamı geliyor.türkiyedeki en bilinen yerli çeşitleride şöyle ;çokomel'in 9'lu paketkleri var hafif meyve aromalı ,eti puf'ta mesela o yok daha vanilyalı bir tat mevcut.sonra kahve ve çay'ın yanına çok yakışıyor.Ayrıca hollywood yapımı şu gudik gençlik filmlerinde sopaların ucuna takıp ateş başında pişirdikleri şeyde marshmallow'muş.ben hep muz falan diye düşünmüşüm demek ki bilinç altımda, abim söylediğinde büyük bir hayal kırıklığı olmuştu.


ETİ PUF PASTAM:


MALZEMELER:
3 yumurta akı
1 buçuk bardak şeker
2 paket krem şanti
1 buçuk bardak süt
35 gram toz jelatın yahut yaprak jelatin (bir yaprak 5 gram ise 7 yaprak=)
bir bardak sıcak su
2 paket kadar bisküvi
YAPILIŞI:
3 yumurta akını 1 bucuk bardak sekerle kar halıne gelene dek cırpalım
2 paket krem santı ıle 1 bucuk bardak sutu de cırpalım
bır bardak sıcak suda jelatını erıtelım karıstırıp ılıtalım
hepsını bırden karıstırıp bıraz cırpalım
rondoda cektıgımız bıskuvılerın yarısını borcama doseyelım uzerıne bu karısımı dokelım tekrar bıskuvı ıle kapatalım en ustu..Çikolata sosla servis edilebilir
bır gece buz dolabında bekletelım
sabaha mukemmel etı puflarınız hazır
not:Jelatin çabuk donar o yüzden karışımı falza bekletmiyoruz

1 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Merhaba tatlım
Denediğine ve beğendiğine sevindim..
Ben de katıldım aranıza inş. :)
Öpüyorum kocaman..