23 Ocak 2010 Cumartesi

KREP PASTA ve 53. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği

53. pdçs etkinliğine ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum...
MALZEMELER:
3 Yumurta
2,5 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
100 gr. eritilmiş bitter çikolata
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
2 Paket krem şanti
1 Paket labne peyniri
1 Paket çikolata sosu
YAPILIŞI:
Derin bir kapta yumurtalarımızı kıralım. Şekerimizi ve sütümüzüde ekleyip çırpalım. Sonra diğer malzemelerimizi unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve erittiğimiz çikolatayı ekleyip karıştıralım. Krebimizi yapacağımız tavaya çok az sıvı yağ koyalım. Isınınca bir kepçe hamurumuzdan alıp dökelim. İyice tavaya yayılısın hamur ve çok kalın olmasın. Bu şekilde hamurumuz bitene kadar krebimizi yapalım. Benim krep tavamda onbir tane çıktı. Diğer taraftan krem şantimizi tarifine göre çırpalım ve içine labne peynirimizi ekleyelim. Bu kremayı kreplerimizin arasına sürelim ve üst üste koyalım. Bir krep, bir krema şeklinde olacak. En son üstüne de tarifine göre hazırladığımız çikolata sosunu dökelim. Dolapta 1-2 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

6 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

harika bir tat olsa gerek ellerinize sağlık.sevgiler.mutlu pazarlar.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Esracım of of harika görünüyor..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

merhabalat ellerine sağlık canım harika bir lezzete benziyor...

yemek yapalım dedi ki...

krep pasta hoş bir fikir çokta güzel görünüyo ellerine sağlık

Gelibolu17 dedi ki...

canım pasta çok güzel duruyor.ellerine sağlık.teşekkürler.gene beklerim canım sevgiler

nil dedi ki...

bu ne ya olaganustu görünüyor:))