Yapımı çok kolay ama kabak tatlısı sevmem diyenlerin bile 2. porsiyonu istedikleri bir pasta,tarif
Malzemeler:
1 paket petiboure büsküvi
1 tabak şekerle pişmiş kabak 200 gr civarı
Muhallebisi:
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı silme tereyağ
1 paket vanilya
Üstü için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Yapılışı:
kabakları normal kabak tatlısı kıvamında pişirdikten sonra içine 1 paket bisküvi,tarçın ve cevizi
Süt, şeker, un ve tereyağ karıştırılır muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içerisine vanilya ilave edilir karıştırılır. Kabaklı karışımın üzerine dökülür soğuması beklenir.
Süt ve kremşanti toz çırpılarak köpürtülür, soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür, buzdolabına kaldırılır.
4 yorum:
Ellerine sağlık canım :)
Esracığım ellerine sağlık canım....
değişik bir pasta olmuş ellerine sağlık
iyi kandiller
Bende seni bekleyen bir mim var haberin olsun:))
sevgiler..
Yorum Gönder