15 Şubat 2010 Pazartesi

Balkabaklı Pasta



Yapımı çok kolay ama kabak tatlısı sevmem diyenlerin bile 2. porsiyonu istedikleri bir pasta,tarif


Malzemeler:

1 paket petiboure büsküvi

1 tabak şekerle pişmiş kabak 200 gr civarı

Muhallebisi:

2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı silme tereyağ

1 paket vanilya

Üstü için:

1 su bardağı soğuk süt

1 paket krem şanti

Yapılışı:

kabakları normal kabak tatlısı kıvamında pişirdikten sonra içine 1 paket bisküvi,tarçın ve cevizi

ekleyip ezelim,kalıbımızın tabanına yerleştirelim.(kabak tatlısı tarifi için tıklayın)

Süt, şeker, un ve tereyağ karıştırılır muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içerisine vanilya ilave edilir karıştırılır. Kabaklı karışımın üzerine dökülür soğuması beklenir.

Süt ve kremşanti toz çırpılarak köpürtülür, soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür, buzdolabına kaldırılır.

4 yorum:

tub@ dedi ki...

Ellerine sağlık canım :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Esracığım ellerine sağlık canım....

BAL TATLISI dedi ki...

değişik bir pasta olmuş ellerine sağlık

iyi kandiller

Behiye Sönmez dedi ki...

Bende seni bekleyen bir mim var haberin olsun:))

sevgiler..